Alma

2013-12-16 16:43:10 | Módosítva: 2013-12-16 16:43:41

„Naponta egy alma a doktort távol tartja” – mondja a bölcs mondás évszázados népi megfigyelés alapján. Ez az egész évben kapható, finom gyümölcs beépült a mindennapjainkba, de a meséinkbe, legendáinkba is.

Már a Paradicsomból is egy engedély nélkül leszakított alma miatt űzettünk ki. 


Páris királyfi aranyalmája miatt istennők haragudtak meg egymásra. Tell Vilmos kisfia fejére tett egy piros almát, és célba vette a szép gyümölcsöt. Hófehérke a gonosz mostoha mérgezett almájától került üvegkoporsóba (szerencsére jött a királyfi…).

Visszatérve Dr. Almához:

Az almalé láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság és emésztési zavar esetén igen jótékony hatású. A vitaminok egész sorát megtaláljuk benne, nem is érdemes fölsorolni. Foszfor- és almasavtartalmánál fogva jótékonyan hat az agyra, és optimálisan szabályozza a vese és a máj működését. Az almában található pektin segíti az emésztést, csökkenti a vér koleszterinszintjét, és ezzel a szívbetegségek előfordulását is.

Fogyasszuk hát nyersen, főzve, párolva, sütve, ízesítse a húsokat, keverjük zöldségköretekhez, készítsünk belőle csemegét… A legfontosabb, hogy az alma szerepeljen a mindennapi étrendünkben!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: alma, egészség, vitamin

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.