A csirkét nagyobb darabokra vágjuk (2 alsó-, 2 fölsőcomb, 2 fél melle, háta, püspökfalat), és a darabokat bedörzsöljük sóval, borssal. A dióbelet megdaráljuk. A vaj felét megforrósítjuk, és a csirkedarabokat fehéredésig körbesütjük benne. Ezután mérsékeljük a lángot, egy nagyon pici vizet öntünk alá, az edényt letakarjuk, és kb. 30 percig lassan pároljuk. Ha a hús puha, ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a darált diót, a bort, és egyet forralunk rajta.
Közben az almát meghámozzuk, a csumát almafúróval kivágjuk, és az almát fölkarikázzuk. A vaj másik felén kissé megpároljuk az almát, tálalótálra tesszük, a csirkehúst kiemeljük a mártásból, és az almára tesszük. Végül a mártást is ráöntjük. Párolt rizzsel kínáljuk.