Lekváros palacsinta
A kisütött palacsintákat barack-, ribizli-, áfonya- vagy meggylekvárral megkenjük, összecsavarjuk, vagy négybe hajtjuk, és porcukorral meghintjük.
Túrós palacsinta
Töltelék: 40 dkg tehéntúró, 1 tojás, fél pohár tejföl, 2 evőkanál cukor, 2 dkg mazsola, fél citrom reszelt héja.
A túrót habosra keverjük a tojássárgájával, a cukorral és a tejföl felével. Beletesszük a megtisztított, megmosott mazsolát és a citromhéjat. A tojás keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Megtöltjük a palacsintákat, felcsavarjuk és egy tűzálló tálra szorosan egymás mellé fektetjük. Ha nagyon sűrű a tejföl, egy kiskanál tejjel higítjuk, meglocsoljuk vele a palacsinták tetejét, és 10-15 percre forró sütőbe tesszük. Óvatosan, lehetőleg fogókesztyűvel kiemeljük a tálat, edényalátétre tesszük az asztal közepére, és porcukorral meghintjük a palacsintákat.Kakaós palacsinta
Töltelék: palacsintánként 1 teáskanál cukor és 1 csapott mokkáskanál kakaópor.
A cukrot és a kakóport egy csészében összekeverjük, megszórjuk a kisütött palacsintákat (lehetőleg rögtön kisülés után, hogy a cukor kissé megolvadjon), négybe hajtjuk, úgy tesszük a tálalótálra.Pudingos palacsinta
Töltelék: bármilyen ízesítéső pudingport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítünk. Hagyjuk langyosra hűlni, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Megkenjük a palacsintákat és felcsavarva, porcokrozva tálaljuk.
Diós palacsinta
Töltelék: 15 dkg darált diót, 10 dkg cukrot összekeverünk egy csészében, és megszórjuk vele a palacsintákat. Összetekerejük, tűzálló tálon egymás mellé rakjuk, tetejüket megkenjük vajjal, 15 percre forró sütőbe toljuk, majd porcukrozva tálaljuk.
Almás palacsinta
A palacsintatésztához fél kg meghámozott, tökgyalun megreszelt almát keverünk. Kisütjük a palacsintákat (vastagabbak lesznek, mint alma nélkül), kettőbe hajtjuk és porcukrozva tálaljuk.
Cseresznyés palacsinta
Fél kg cseresznyét kimagozunk, gyengén kinyomkodjuk a levétől, négyfelé daraboljuk. Hozzákeverjük a palacsintatésztához, és az almás palacsintához hasonlóan sütjük, tálaljuk.
Rakott palacsinta I.
Töltelék: 10 dkg darált dió, 5 dkg cukor, 5-6 evőkanál baracklekvár.
A diót és a cukrot egy csészében összekeverjük. Az első palacsintát kerek tűzálló tálra tesszük, megkenjük lekvárral. (Jó sűrű lekvárt válasszunk, a hígabb kifolyhat a palacsinták közül.) Ráhelyezzük a következőt, és megszórjuk cukros dióval. Így rétegezzük a palacsintákat, míg az utolsó is a tetejére kerül. Azt olvasztott vajjal kenjük meg, és forró sütőbe tesszük. Csak átforrósítjuk, ne égessük meg a lekvárt! Az asztalon tortaként szeleteljük.
Rakott palacsinta II.
Töltelék: 15 dkg darált dió, 5 dkg cukor, teáskanálnyi vaj, fél narancs reszelt héja és kicsavart leve, 5 dkg reszelt étcsokoládé.
A hozzávalókat a vaj kivételével összekeverjük. Kerek tűzálló tálra rétegezve megkenjük a palacsintákat, az utolsó palacsintát pedig megvajazzuk. Forró sütőben jól átforrósítjuk, cikkekre vágva tejszínhabbal tálaljuk.Rakott palacsinta III.
Töltelék: 15 dkg darált mák, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, baracklekvár, vaj.
A cukrot kettémérjük, és felét a dióhoz, felét a mákhoz keverjük. Tűzálló, kerek tálra rakjuk le a palacsintákat, mindegyiket megkenjük - nagyon vékonyan - baracklekvárral, az egyikre diót, a másikra mákot hintünk. A legfelső palacsintát megkenjük vajjal, és forró sütőben jól átmelegítjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.Gesztenyés palacsinta
Töltelék: 30-35 dkg gesztenyemassza, 1 dl tejszín.
A gesztenyemasszát a tejszínnel pépesre keverjük. Megtöltjük vele a palacsintákat, négybe hajtjuk, tűzálló tálra félig egymásra csúsztatjuk, és forró sütőben jól átmelegítjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.Gundel-palacsinta (a palacsinták királya)
Töltelék: 20 dkg darált dió, 1 dl tej, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor. Öntet: 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál rum.
A tejet a cukorral felforraljuk, és a diót 3-4 percig főzzük benne. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, és megtöltjük a palacsintákat, és négybe hajtjuk.A kakaóport a cukorral és egy pici vízzel sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, és ha elolvadt, 1 evőkanál rummal ízesítjük. A mártást ráöntjük a tűzálló tálra rakott, négybe hajtott palacsintákra, forró sütőben alaposan átmelegítjük, majd a maradék rummal megöntözzük, meggyújtjuk, és lángolva visszük az asztalra.
(Mielőtt erre az attrakcióra sor kerül, szorgalmasan gyakoroljuk a műveletet olyan segítőtárs szigorú felügyelete mellett, aki a jövőben mélyen hallgat arról, hogy nem ezzel a tudással születtünk, valamint pontosan tudja, hogy az égési sérülést hogyan kell ellátni.)