Gyümölcsös, vaníliás szirupot készítünk egy kisebb edényben. 250 ml pekmezbe beleteszünk 1 db hosszában kettévágott vanília rudat, kimagozott, aszalt gyümölcsöt 3-4 mm vastagra szeletelve: 8 szilvát, 8 sárgabarackot, 8 datolyát, 1 evőkanál barna mazsolát, tormareszelőn lereszelt sárgarépát. Felforraljuk, majd kihűtjük. 10 perc pihentetés után a vanília rudat kidobjuk, a gyümölcsöket lecsepegtetjük és félretesszük. A szirupot még 5-10 percig lassú tűzön tovább sűrítjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tésztáról lehúzzuk a felső sütőpapír-réteget és hullámos szélű formával 4 db 10 cm átmérőjű tallért szaggatunk belőle. A leeső részeket újra gyúrjuk és nyújtjuk és egy ötödik tallért hozunk ki belőle.
Kimargarinozott tepsiben aranybarnára sütjük, 10 perc alatt. A gyümölcsöket elosztjuk a tallérokon és megszórjuk 1 evőkanál aprított pisztáciával, 1 evőkanál szezámmaggal, 1 evőkanál szeletelt mandulával. A mustmézet a tallérok köré öntjük, vagy kistányérokéra téve a tallért, a gyümölcsökre csorgatjuk.