Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg kristálycukor, 3 tojás, 2-3 evőkanál tejföl, 1 csészényi darált dió (vagy zsemlemorzsa), 2 kg alma, 1 csapott evőkanál őrölt fahéj, só.
A lisztet, a vajat, és 4 evőkanál kristálycukrot csipetnyi sóval, 2 tojással, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Az almát kicsumázzuk, lereszeljük, megszórjuk a cukorral és a fahéj felével. Két nagy lapot nyújtunk a tésztából (igazodva a tepsink méretéhez). Az egyik lapot a tepsibe tesszük, megszórjuk darált dióval, az előkészített almával, majd a maradék fahéjjal. Rátesszük a másik tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és bekenjük a megmaradt, felvert tojással. Előmelegített, közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk egy kissé kihűlni, majd felvágjuk, és ha édesebben szeretjük, megszórjuk porcukorral.