A négyszögletes torta tetejére marcipánból készült, nyitott, galaxisrészletet ábrázoló könyvet készített a mester. A könyvet óvatosan leemeltem a tortáról, légmentesen folpackba csomagoltam, és saját állványt kapott a könyvespolcon. A hatalmas tortát pedig családi darabokra vágtam, folpackba és alufóliába csomagolva lefagyasztottam. Egy évig emlékeztünk kézzelfoghatóan és ehetően arra a szép napra.
A burgonyás tészták közül a gombócot megtöltve, de nyersen fagyasztom, a nudlit kifőzve, lecsurgatva, "tálcás módszerrel". A túrógombócot nyersen, tálcán fagyasztom meg.
Mindnyájunk kedvence a palacsinta. Rengeteg módon el lehet vele kápráztatni a családot, a vendégeket. A vendégek érkezése után negyed órával forró húsos palacsintát szolgálok fel, és a világért el nem árulom, hogy miért nincs olajszag. Ötven-hatvan palacsintát sütök egyszerre, ha egyedül vagyok, szellőztetési lehetőségem is, és kedvem is van hozzá. Ha kihűltek, alufólia lapokat terítek le, és öt, tíz, tizenöt palacsintát rakok rájuk. A fóliát föltekerem a palacsintákkal együtt, jól lezárom a hengerek két végét is, ráragasztok egy kis papírt, amelyen rajta van a csomagban lévő palacsinták száma, és bedugom a fagyasztóba. Elővéve a henger nagyságától függően 3-6 óra alatt teljesen felolvad, ugyanúgy dolgozhatunk vele (tölthetjük, kenhetjük, tekerhetjük, hajtogathatjuk), mint a frissel, csak nem égeti össze az ujjunk bögyét. Az így elkészített palacsintákat forró sütőben, vagy mikróban percek alatt melegítjük, és lehet tálalni.
A piskóta csak megsütve fagyasztható folpackban és alufóliában. Csak felengedés után szoktam megtölteni.
Brióst, buktát, batyut félig megkelesztve, megtöltve, egyenként vajas alufóliába csomagolhatunk. A fagyasztóból kivéve a fóliát óvatosan nyissuk ki, a tésztát hagyjuk fölengedni. Kevés tejjel megkenve az alufóliával együtt rakjuk sütőlapra és lassan süssük készre. A kelt tészta megsütve is kitűnően fagyasztható, csak különös figyelemmel csomagoljuk, teljesen szorítsuk ki körülötte a levegőt.