Ötletes konyhaszekrények

2013-09-11 10:18:24 | Módosítva: 2013-09-11 11:29:18

A változatos méretű és formájú edények, evő- és főzőeszközök, valamint a kiegészítők praktikus elrendezése nem egyszerű, főleg kis méretű konyhákban. A következő ötletek jelentős részét egy ügyes asztalos is meg tudja valósítani, nem is olyan drágán, mint elsőre gondolnánk.

Aki szeret főzni, szereti tárgyait és az alapanyagokat rendben tartani. Ez az alapja az élvezetes alkotásnak. Jöjjenek sorban az ötletek:

A kamra régebben nem számított különlegességnek, manapság azonban sok háziasszony vágyik ilyen átlátható, rendezett helyiségre. Előnye, hogy nem a konyhában kell tárolni a ritkán használt eszközöket, alapanyagokat. Az ajtót becsukva, behúzva, a lakás is rendezett hatást kelt.

Két fiók egybenyitásával a nagy méretű eszközöket állítva tárolhatjuk. A rozsdamentes edényeket lakberendezési áruházban vásárolhatjuk meg. Jobban átlátható ez a megoldás, mintha egy fiók mélyén turkálnánk a tésztakiszedőt keresve.

A kihasználatlan sarkokat teszi hasznossá a sarokszekrény. Ez – ha nem így terveztettük előre a konyhabútort – nagyobb átalakítással jár, cserébe egy csomó helyet nyerünk vele.

A „sütis szekrényben” állítva, egymástól elkülönítve tárolhatóak a tepsik, rácsok, muffinsütők.

A mosogató alatti terület általában hatalmas, mégis kevesen használják ki. Egy egyszerű polc beszerelésével könnyebben hozáférhetünk a mosó- és mosogatószerekhez.

Kihúzható szemetessel a szelektív gyűjtés is megvalósítható. Nem mellesleg a kellemetlen szagok is kizárhatóak a konyhából. 

Fűszerek, tészták, olajok, ecetek. Mindig másikra van szükség, és mindig az van leghátul. De nem a fűszeres szekrényben!

Ha van hely a konyhapult végében, egy ajtó segítségével kis tárolórekesz alakítható ki a konyhai kisgépek számára. 

Különösen praktikus ötlet a mozghatható konyhaszekrény. Ennek előnye, hogy egy kis méretű konyhában plusz felületet kapunk, ami az előkészítés során kincset érhet!

Újabb fűszeres szekrény. A kihúzható változat az egyébként kevésbé hasznos, keskeny pultrészt használja ki. 

Tényérokat csak a felső szekrényben lehet tárolni, esetleg tálalóban? És ha egyik sincs? Tegyük alulra bátran! A zsanérok, sínek kiválasztásánál a nagy teherbírásút válasszuk!

Nyitott polcokra az esztétikus, konyhát is feldobó tárgyakat helyezhetjük, vagy azokat, amiket gyakran használunk. 

Iroda a konyhában -  ez sem egy mindennapi ötlet! Ha kicsi a lakásunk, egy dolgozószobát is megspórolhatunk vele. Ide tehetjük recepteskönyveinket, vagy a laptopunkat, így az nem lesz lisztes főzés közben. 

Muszáj egy polcnak sötétnek és koszosnak lennie? Dehogy! A LED-ekkel megvilágított, kihúzható polcokon serpenyőket, palacsintasütőt és szűrőket tárolhatunk. 

A házi kedvencek sem maradnak ki, a konyhapult végében étel- és italtáljuk is elhelyezhető.

(forrás: http://www.houzz.com)

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha "lájkolod" az Ezermester Facebook oldalát, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Bérces Balázs


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.