Rántott csirke

2012-11-28 15:26:09 | Módosítva: 2012-11-28 15:26:24

Mindenki kedvence, a magyar konyha ugyanolyan jellegzetessége, mint a gulyás vagy a lecsó! A vasárnapi asztal leggyakoribb étele, a rántott csirke.

Személyenként 1 egész comb vagy mell (amit természetesen tovább darabolhatunk), ezen kívül só, liszt, 2-3 tojás, zsemlemorzsa, 1 fej vöröshagyma, olaj kell hozzá.


A csirkének csak egyes darabjait szoktuk rántani (combját, mellét, szárnyát). A combjáról és a melléről lehúzzuk a bőrt (ezt levesbe főzzük), a húst megsózzuk, és rövid ideig (amíg összekészítjük a panírozáshoz szükséges anyagokat) pihentetjük. Papírtörlővel leitatjuk a húsdarabokról a nedvességet, és a "Konyhai munkák" Bundázás című fejezeténél leírtak szerint panírozunk. Bő, forró olajba tesszük a húsdarabokat, mellédobunk (nem szó szerint!) egy nagy fej vöröshagymát megtisztítva és kettévágva, letakarjuk a serpenyőt, és lassan pirosra sütjük a rántott húsok egyik oldalát. A másik oldalát fedő nélkül, erősebb tűzön pirítjuk ugyanolyan színűre. Húslapáttal papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a fölösleges olaj leitatódjon róla. Tetszőleges körettel tálalhatjuk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.