A tejet fölforraljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a búzadarát és 4-5 evőkanál cukrot (attól függően, hogy mennyire édesszájú a család). Kevergetve főzzük 10 percig, majd újabb 10 percig állni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, alaposan elkeverjük benne a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Ha kemény gyümölcsöt használunk a tortához, akkor fölforralunk kb. 2 dl vizet, beleteszünk néhány evőkanál kristálycukrot, attól függően, hogy mennyire savanykás a gyümölcs (meggy, egres, cseresznye, alma, körte, stb.). Amikor a szirup forr, beletesszük majdnem az összes gyümölcsöt (amelyiket kell: kimagozva, természetesen) és 5 percig főzzük. Végül alaposan lecsöpögtetjük, és a masszába keverjük. Kivajazott tortaformába simítjuk a keveréket, előmelegített sütőbe toljuk, és a sütő aljába teszünk egy tepsiben, vagy lábosban 2-3 ujjnyi vizet, hogy vízgőzben süljön a tortánk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük a tortát, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk langyosra hűlni. Tálra borítjuk, a tetejét megszórjuk porcukorral, és a maradék gyümölccsel szépen földíszítjük.