Hozzávalók: 6 dl tej, 4,5 dkg búzadara, 1 evőkanál túró, 2 evőkanál joghurt, 1 evőkanál méz, 1 tojásfehérje, idénygyümölcsök.
Fölforraljuk a tejet, és belekeverjük a búzadarát (rettentő egészséges, ha teljes kiőrlésű ez a gríz!). Folyamatos kevergetés mellett főzzük 10 percig.
A mennyiséget 2 részre osztjuk. Az egyik felét reggelire fogyasztjuk, beledarabolt körtével (almával, ananásszal, stb.), fél narancs kifacsart levével lazítva.
Ebédre a másik adag hideg tejbegrízt elkeverjük a túróval, a joghurttal és a mézzel. Lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, a masszát egy kisebb tűzálló tálba öntjük, és előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Együnk hozzá idénygyümölcsöt narancslével leöntve, vagy egy mandarinból, egy mandarin levéből és kevés fahéjból készült gyümölcssalátát.