10-12 dkg narancsízű étcsokoládé (ez nagyon fontos része a receptnek), 12 nagy tojásfehérje, 1 csésze rétes liszt, 1 ¼ csésze cukor, ½ teáskanál só, 1 evőkanál citromlé, 3 teáskanál vanília-kivonat, 1 evőkanál narancs héja, reszelve vagy frissen vágva.
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Győződjünk meg róla, hogy a tepsi tiszta, száraz és zsírmentes. A csokoládét reszeljük le finom sajtreszelővel. Válasszuk szét a tojás összetevőit, és hagyjuk a tojásfehérjét szobahőmérsékleten kb. 15 percig állni. Tegyünk 1 csésze lisztet, 1/4 csésze cukrot, sót egy darab zsírpapírra, és szitáljuk össze őket, legalább háromszor.
Verjük fel a tojásfehérjét habosra, adjuk hozzá a citromlevet, és újra verjük fel. Szórjuk rá a maradék cukrot, és továbbra is tartsuk habosra felverve a habverő közepes fokozatán, amíg fényes és puha csúcsokat formál, melyeknek kihajlik a teteje. Ne verjük túl, mert a tojás fehérje összeesik.
Óvatosan keverjük bele a vanília port, és a narancshéjat, majd a csokoládé reszeléket és a többi hozzávalót. Öntsük a tésztát a cső formájú tepsibe, és süssük 45 percig, amíg a tetején enyhén megbarnul.
Paul Newman így szerette.