Szárazbableves

2012-02-02 15:33:42 | Módosítva: 2012-02-02 16:06:30

Alap ételeink egyike, a jó bableves. A babszemek puhára főzése érdekében azonban fontos, hogy a babot már a főzés előtti estén beáztassuk.

Hozzávalók: 20 dkg száraz tarkabab, 2 nagyobb krumpli, 1 kis fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, őrölt feketebors, só, esetleg citromlé.


A kiválogatott, megmosott babot előző este beáztatjuk bőséges hideg vízbe. Másnap 1,2 liter vízben majdnem puhára főzzük. Hozzátesszük a kockára vágott krumplit, a babérlevelet, és tovább főzzük. A lisztet kevés olajon megfuttatjuk, belekeverjük a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és besűrítjük vele a levest. Borsozzuk, sózzuk, és a babot egészen puhára főzzük. A tejfölt kevés levessel hígítjuk, hozzákeverjük, és ha úgy szeretjük, kevés citromlével tesszük pikánsabbá.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: szárazbab, bab, leves

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.