Hozzávalók: 20 dkg száraz tarkabab, 2 nagyobb krumpli, 1 kis fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, őrölt feketebors, só, esetleg citromlé.
A kiválogatott, megmosott babot előző este beáztatjuk bőséges hideg vízbe. Másnap 1,2 liter vízben majdnem puhára főzzük. Hozzátesszük a kockára vágott krumplit, a babérlevelet, és tovább főzzük. A lisztet kevés olajon megfuttatjuk, belekeverjük a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és besűrítjük vele a levest. Borsozzuk, sózzuk, és a babot egészen puhára főzzük. A tejfölt kevés levessel hígítjuk, hozzákeverjük, és ha úgy szeretjük, kevés citromlével tesszük pikánsabbá.