Frankfurti leves
Hozzávalók: 80 dkg kelkáposzta, 1 közepes vöröshagyma, 2 leveskocka, 4 cikk fokhagyma, 1/2 mokkáskanál őrölt kömény, 1mokkáskanál majoránna, 1 púpos evőkanál liszt, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 pár virsli, őrölt feketebors, só, 2 dl tejföl.
A kelkáposztát laskára vágjuk, és 1 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Hozzáadjuk a leveskockát, a zúzott fokhagymát, a köményt és a majoránnát, majd lassan puhára főzzük. Közben kevés olajon megfonnyasztjuk a megreszelt vöröshagymát, megszórjuk liszttel, elkeverjük, lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, és 1 dl hideg vízzel simára keverjük. A megpuhult kelkáposzta levével hígítjuk, majd besűrítjük a levest. Beletesszük a karikára vágott virslit, és lassan forraljuk még vagy 5 percig. Ízlés szerint utána sózunk, borsozzuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és forrón tálaljuk. Mindenki kap hozzá 1-2 evőkanál tejfölt.