Hozzávalók: 2 kisebb cukkini, 1 kis fej vöröshagyma, 3 db közepes méretű paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál finomra vágott kapor, 1 teáskanál bazsalikom, 1 teáskanál majoránna, 1 kis csokor petrezselyemzöld, késhegynyi currypor, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, 2 zöldségleves kocka, 1 teáskanál kakukkfű, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál tejszín.
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, felöntjük 1,2 liter vízzel, és beledobjuk a leveskockát. A cukkinit apró kockára vágunk, a levesbe tesszük, és megszórjuk 1 teáskanál kakukkfűvel. Forróvízbe mártjuk a paradicsomokat, héját lehúzzuk, kettévágjuk, a belsejét a levesbe kaparjuk, a húsát felkockázzuk. Lassan főzzük a levest 4-5 percig, majd turmixoljuk. Összekeverjük a tejfölt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott kaprot, a bazsalikomot, a majorannát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, késhegynyi curryport, késhegynyi őrölt fehérborsot, és néhány kanál levessel hígítjuk. Beleöntjük az egészet a levesbe, és már nem főzzük tovább. A paradicsomkockákat beleszórjuk és tálaljuk.