Tojásos babsaláta

2012-07-04 16:33:57 | Módosítva: 2012-07-04 16:34:08

Könnyű nyári étel a nagy melegben, természetesen hidegen

Hozzávalók: 30 dkg főtt bab, 1 nagy fej lilahagyma, 4 evőkanál tárkonyecet, 2 evőkanál cukor, 3 kisebb babérlevél, 4 db főtt tojás, só.


A lilahagymát igen vékony karikákra vágjuk, és összekeverjük a főtt babbal. A tárkonyecetet (ízlés szerint lehet más ízesítésű, sőt, ételecet is) 2 dl vízzel, a cukorral, a babérlevéllel és csipetnyi sóval fölforraljuk, hagyjuk kihűlni, és ráöntjük a salátára. Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, tálaláskor pedig bőven megrakjuk cikkekre vágott főtt tojással.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.