Zöldséges fehérbableves

2012-02-21 16:27:51 | Módosítva: 2012-02-21 16:28:02

A fehérbableves olyan a bablevesek között, mint a hattyú a kacsák között: előkelő, szinte légies. Zellerrel, fehérborssal telítsük az ízét, sárgarépával vidámítsuk, és néhány csepp citromlével tegyük pikánssá.

Hozzávalók: 20 dkg fehérbab, 1 kis fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 közepes krumpli, 1 kis szál póréhagyma, 1 kis zellergumó, 2 cikk fokhagyma, 2 leveskocka, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál kakukkfű, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors,


A babot előző este beáztatjuk, majd másnap 1 liter vízben a babérlevéllel puhára főzzük. Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott zellert, a felkarikázott sárgarépát, és a kockára vágott krumplit. Néhány percig együtt pároljuk, majd felöntjük a bab leszűrt levével, beledobjuk a leveskockákat, kakukkfűvel, borssal ízesítjük, és 15-20 percig főzzük. A póréhagymát vékony karikára vágjuk, a babbal együtt a leveshez adjuk, forróvízzel kiegészítjük 1,2 liternyire, és még 10 percig lassan főzzük. Pár csepp citromlével savanyíthatjuk, és tálaljuk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.