Hozzávalók: 20 dkg fehérbab, 1 kis fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 közepes krumpli, 1 kis szál póréhagyma, 1 kis zellergumó, 2 cikk fokhagyma, 2 leveskocka, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál kakukkfű, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors,
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap 1 liter vízben a babérlevéllel puhára főzzük. Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott zellert, a felkarikázott sárgarépát, és a kockára vágott krumplit. Néhány percig együtt pároljuk, majd felöntjük a bab leszűrt levével, beledobjuk a leveskockákat, kakukkfűvel, borssal ízesítjük, és 15-20 percig főzzük. A póréhagymát vékony karikára vágjuk, a babbal együtt a leveshez adjuk, forróvízzel kiegészítjük 1,2 liternyire, és még 10 percig lassan főzzük. Pár csepp citromlével savanyíthatjuk, és tálaljuk.