Lecsó

2012-09-12 10:48:23 | Módosítva: 2012-09-12 10:48:56

Még mindig évszaka van, hiszen a paprika és paradicsom most a legolcsóbb, és korlátlanul beszerezhető. Egészséges, finom étel, ne hagyjuk ki!

Hozzávalók: 1 kg húsos zöldpaprika, fél kg paradicsom, 20 dkg húsos füstöltszalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg kolbász vagy 15 dkg rizs vagy 4 tojás, só.


Apró kockára vágjuk a szalonnát, kisütjük a zsírját, majd megpirítjuk rajta a szeletekre vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára, vagy darabokra vágott paprikát, a lehéjazott, félbevágott paradicsomot, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.


A kolbászos lecsóba való felkarikázott kolbászt a szinte kész lecsóba tesszük és egyet forralunk rajta.
Ha rizses lecsót készítünk, a megtisztított, megmosott rizst a paprikával egyidőben adjuk hozzá, és felöntjük egy pici vízzel, hogy legyen mitől megdagadjon a rizs.
Tojásos lecsó készül, ha a teljesen kész, zsírjára sütött lecsóra öntjük az elkevert tojásokat.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: lecsó, paprika, paradicsom

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.