Mit főzzünk ma?

Pecsenyék

Pecsenyék

Tudnunk kell, hogy a húsok teljes értékű fehérjéket, sok vitamint, és egyéb szükséges tápanyagot tartalmaznak. A négylábú állatok húsának zsírtartalma viszont kedvezőtlenül hat a súlyunkra és a...

Lecsó

Lecsó

Még mindig évszaka van, hiszen a paprika és paradicsom most a legolcsóbb, és korlátlanul beszerezhető. Egészséges, finom étel, ne hagyjuk ki!

Töltött paprika

Töltött paprika

Adott a paradicsom és a paprika, igazi friss a piacról. Minden együtt van ahhoz, hogy az igazán nyári ételt elkészítsük.

Kacsasült

Kacsasült

Vásárolhatunk frissen vágott, vagy mirelit pecsenyekacsát, de személyenként 2 db kacsacombot is.

Mákos nudli

Mákos nudli

Gyorsan elkészíthető, könnyű nyári étel. Fogyaszthatjuk mákkal, dióval, csak simán morzsával - kis porcukorral, és különféle lekvárokkal is.

A borjúszíve-paradicsom ódája

A borjúszíve-paradicsom ódája

A paradicsomos ételekhez általában olyan paradicsomot használunk, amilyen van. A borjúszíve-paradicsomot most azért dicsérem, mert a palántákat anyámtól kaptam (vékony semmiségek voltak, nem is...

Tepsis csülök

Tepsis csülök

A csülök a sertés egyik legízletesebb része, ha nem is a legegészségesebb. Egyesek azt vallják, hogy valami vagy finom, vagy egészséges. Ezzel nem értünk egyet, de a tepsis csülökre kivétel lehet!

Pörköltkészítés

Pörköltkészítés

Először felsoroljuk, mi mindenből lehet pörköltet készíteni, reméljük, ezzel kedvet csinálunk hozzá. Sertés-, marha-, borjú-, bárány-, pulyka-, csirke-, tyúk-, kakas-, tyúk-, malac-, nyúl-, liba-,...

Küld be kedvenc receptedet!

Küld be kedvenc receptedet!

Minden kedves Gasztronóm látogatót arra biztatunk, hogy küldje be nekünk kedvenc ételének receptjét. A hozzávalókat és a kész étel fotóját is tartalmazó leírásokat névvel (vagy név nélkül is)...

Recepthasználat

Recepthasználat

Értelemszerűen használjuk a web oldal receptjeit: gondoljuk át, melyik főbb alapanyagot mivel tudnánk helyettesíteni. Ez érvényesül a gyümölcsöknél, ahol pl. az egyik bogyós gyümölcsből készült...

Gasztronóm

Gasztronóm

Mit főzzek?” – hangzik el gyakran, mielőtt elindulnánk bevásárolni.Ebből mit főzzek?” – kérdezzük töprengve, ha valami nem tervezett főznivalóval érkezünk haza, amit vétek lett volna nem...