Hozzávalók: 1 nagy sertéscsülök, 2 nagy fej és egy kisebb vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 kg krumpli, 1 teáskanál szemesbors, 1 pohár tejföl, só. Variálás: 5 dkg sajt, húsos paprika, paradicsom.
A jól megmosott csülköt bedörzsöljük sóval, és egy lábosba tesszük. Mellérakjuk a kis fej vöröshagymát, a szemesborsot, a fokhagymát, és egy kevés vízzel leöntjük. Lassan, saját gőzében puhára pároljuk.
A kész csülköt kicsontozzuk, fölszeleteljük, és egy kiolajozott tepsibe rendezzük. Rákarikázzuk a 2 nagy fej vöröshagymát, és a héjában megfőzött, meghámozott krumplit. Leöntjük tejföllel, és forró sütőbe tolva ropogósra sütjük.
Egy másik változatban az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal, és ráolvasztjuk a tetejére, vagy a krumplira paprikát, paradicsomot karikázunk, úgy öntjük le tejföllel.