Hozzávalók: 8 db szép nagy duci húsos zöldpaprika, 1 liter paradicsomlé, 30 dkg darált hús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, őrölt feketebors, cukor, só.
A húst a rizzsal, a tojással, sóval, borssal jól összekeverjük. A paprikák szárát levágjuk, éles késsel körülvágjuk a magházat, és ügyesen kiemeljük. A húskeveréket beletömjük a paprikákba. A paradicsomlevet felforraljuk, beletesszük a paprikákat, picit megsózzuk, és lassan puhára főzzük. Akkor jó, ha a töltelékben a rizs megpuhult. Az olajon megfuttatjuk a liszetet, felöntjük egy csésze hideg vízzel, kikeverjük és besűrítjük vele a paprikák levét. További 5 percig hagyjuk főni, néhány csipet cukorral ízesítjük.