Töltött paprika

2012-08-23 14:54:08 | Módosítva: 2012-08-23 14:54:26

Adott a paradicsom és a paprika, igazi friss a piacról. Minden együtt van ahhoz, hogy az igazán nyári ételt elkészítsük.

Hozzávalók: 8 db szép nagy duci húsos zöldpaprika, 1 liter paradicsomlé, 30 dkg darált hús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, őrölt feketebors, cukor, só.


A húst a rizzsal, a tojással, sóval, borssal jól összekeverjük. A paprikák szárát levágjuk, éles késsel körülvágjuk a magházat, és ügyesen kiemeljük. A húskeveréket beletömjük a paprikákba. A paradicsomlevet felforraljuk, beletesszük a paprikákat, picit megsózzuk, és lassan puhára főzzük. Akkor jó, ha a töltelékben a rizs megpuhult. Az olajon megfuttatjuk a liszetet, felöntjük egy csésze hideg vízzel, kikeverjük és besűrítjük vele a paprikák levét. További 5 percig hagyjuk főni, néhány csipet cukorral ízesítjük.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.