Párolás

2012-04-06 15:30:06 | Módosítva: 2012-04-10 10:35:16

Kevés vízzel, vagy víz hozzáadása nélkül is puhíthatjuk az ételeinket. Főzelékféléket, gyengébb rostozatú húsokat szoktunk párolni.

Egyes ételek szinte a saját levükben puhulnak meg (pl. gomba). Nagyon egészséges a párolt étel fogyasztása, mert az alapanyagok nem veszítik el ásványianyag-tartalmukat. A párolt ételek íze is finomabb, mint a főtteké. Lehetőségeinkhez mérten használjunk ki mindent az ételek párolással való elkészítésére. A párolás alapedénye a kukta, de párolhatunk gőz fölé állítva a szorosan lezárt edényt, és párolunk akkor is, amikor a felforralt rizst félrehúzzuk, gondosan letakarjuk, hogy saját gőzében puhuljon. 


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.