Sajtos omlett

2012-02-13 11:55:06 | Módosítva: 2012-02-13 11:55:17

No, ezt aztán mindenki el tudja készíteni, még az alapismeretekkel nem rendelkező férfiú is! De azért nem árt a leckét még egyszer átvenni.

Hozzávalók: 8 tojás, 2 evőkanál tejszín, 4 vékony szelet füstölt pulykasonka, 10 dkg reszelt ementáli sajt, kb. 5 dkg vaj, őrölt fehérbors, só.


A tojást és a tejszínt alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk a reszelt sajtot, majd forró vajon négy omlettet sütünk a következő módon: forgassuk a serpenyőt, mintha palacsintatésztát öntöttünk volna bele, közben egy villával is segítsük a tojáspépet a forró serpenyőfalhoz jutni. Gyorsan kell vele bánni, hogy a tojás állandó mozgásban legyen, és ne égjen oda. Amikor az omlett széle megsült, a közepén pedig kicsit még lágyabb, alányúlunk egy lapátkával, és a tányéron lévő sonkaszeletre tesszük az omlettet.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.