Főételek – egytálételek
Fűszeres bárányborda
A bárány jellegzetes húsvéti étel, bár nem állítanánk, hogy a hazai átlagember étrendjébe beletartozik. Még annyira sem, mint a karácsonyi halászlé vagy rántott hal. Pedig a minőségi bárány...
Rakott kelbimbó
A rakott ételek nagy előnye, hogy nem csak frissen kisütve, hanem a maradékot utólag, mikroban megmelegítve is nagyon finomak. Igazán alkalmasak arra, hogy a családtagok különböző időpontokban...
Kelbimbós egytálétel
A kelbimbó jól tárolható, fagyra nem érzékeny káposztaféle. A növény magas szárán, a nagy levelek hónaljában diónyi, tömör kis káposztafejecskék nőnek, ez a kelbimbó. Késő ősszel és télen kerül a...
Sólet csülökkel
A sóletet mindenki szereti - szögezte le egy múltszázadbeli főszakács, és hajlok rá, hogy igaza volt. A tél-eleji Márton nap alkalmából libacombbal készítjük, de bármikor bevethetjük a klasszikus...
Sajtos omlett
No, ezt aztán mindenki el tudja készíteni, még az alapismeretekkel nem rendelkező férfiú is! De azért nem árt a leckét még egyszer átvenni.
Sajtos-sonkás tészta
Vannak ételek, amelyek éppen attól nagyszerűek, hogy egyszerűek. Ki gondolná, hogy egy pohár ízesített tejföl, és egy tányér főtt tészta csodás étellé alakulhat? A könnyen megtanulható alapreceptet...
Cukkini gombával töltve
Ez a vegetáriánus étel főételnek is elmegy, hiszen nem csak húsmentes, de tápláló és finom is.