A kelbimbót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vajon megfonnyasztjuk a fölkarikázott hagymát, a gombaszeleteket, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a borral, kevés vízzel, és összeforraljuk.

2012-02-17 15:05:42 | Módosítva: 2012-02-17 15:06:00
A kelbimbó jól tárolható, fagyra nem érzékeny káposztaféle. A növény magas szárán, a nagy levelek hónaljában diónyi, tömör kis káposztafejecskék nőnek, ez a kelbimbó. Késő ősszel és télen kerül a piaci standokra, de mélyhűtve egész évben kapható.
A kelbimbót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vajon megfonnyasztjuk a fölkarikázott hagymát, a gombaszeleteket, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a borral, kevés vízzel, és összeforraljuk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!
Szólj hozzá a cikkhez!
Be kell jelentkezned,
hogy hozzászólhass a cikkekhez!

![]()
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.