Kelbimbós egytálétel

2012-02-17 15:05:42 | Módosítva: 2012-02-17 15:06:00

A kelbimbó jól tárolható, fagyra nem érzékeny káposztaféle. A növény magas szárán, a nagy levelek hónaljában diónyi, tömör kis káposztafejecskék nőnek, ez a kelbimbó. Késő ősszel és télen kerül a piaci standokra, de mélyhűtve egész évben kapható.

Hozzávalók: 60 dkg kelbimbó, 4 darab keményre főtt tojás, 4 pár virsli, 20 dkg gomba, 20 dkg füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 5 dkg vaj, 1 dl vörösbor, só.

A kelbimbót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vajon megfonnyasztjuk a fölkarikázott hagymát, a gombaszeleteket, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a borral, kevés vízzel, és összeforraljuk.


Egy kivajazott tűzálló tálban összekeverjük a negyedelt kelbimbókat a karikára vágott virslivel, az apró darabokra vágott kolbásszal, beledaraboljuk a főtt tojást, ráöntjük a hagymás-gombás mártást, összeforgatjuk, és forró sütőben az egészet átsütjük.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.