Ördög lóháton

Ördög lóháton

2013-11-21 11:17:22 | Módosítva: 2013-11-21 11:22:56

Különleges íz élményt kínál az ördögszendvics vagy lóhát szendvics, és látványnak is imponáló.

Elkészítés


Négy evőkanál olvad vajat tegyünk egy kis serpenyőbe, keverjük össze egy gerezd fokhagymával. A félbevágott bagetteket kenjük be vele, és tegyük egy tepsibe. Magas hőmérsékleten kb. 10 percig pirítsuk a sütőben, amíg enyhén megpirul, azután tegyük félre.

A bacon szalonnát egy serpenyőben közepes-magas hőmérsékleten pirítsuk ropogósra. A szalonna zsírját folyassuk le és tegyük félre. A maradék vajat tegyük a serpenyőbe, adjuk hozzá a maradék fokhagymát, és pirítsuk át 3 percig. Adjuk hozzá a bort, citromlét, osztrigát, és a gyümölcslevet, valamint sót és borsot. Keverés mellett főzzük addig, amíg az osztriga kezd göndörödni a széleken. Villával vegyük ki az osztrigát, és tegyük egy tálba, fedél alatt tartsuk melegen. Folytassuk a mártás főzését, amíg besűrűsödik és összemegy.
Kenjük a mártást a bagett szeletekre, tegyük rá a bacon szalonnát és díszítsük a szendvicseket petrezselyemmel.

Hozzávalók

6 evőkanál sótlan vaj
2 apróra vágott fokhagyma
4 db. bagett
8-10 szelet bacon
3 fej vörshagyma
2 citrom
konzerv osztriga
frissen őrőlt bors
2 evőkanál durvára vágott petrezselyem