2013-11-21 11:17:22 | Módosítva: 2013-11-21 11:22:56
Különleges íz élményt kínál az ördögszendvics vagy lóhát szendvics, és látványnak is imponáló.
Elkészítés
Négy evőkanál olvad vajat tegyünk egy kis serpenyőbe, keverjük össze egy gerezd fokhagymával. A félbevágott bagetteket kenjük be vele, és tegyük egy tepsibe. Magas hőmérsékleten kb. 10 percig pirítsuk a sütőben, amíg enyhén megpirul, azután tegyük félre.
A bacon szalonnát egy serpenyőben közepes-magas hőmérsékleten pirítsuk ropogósra. A szalonna zsírját folyassuk le és tegyük félre. A maradék vajat tegyük a serpenyőbe, adjuk hozzá a maradék fokhagymát, és pirítsuk át 3 percig. Adjuk hozzá a bort, citromlét, osztrigát, és a gyümölcslevet, valamint sót és borsot. Keverés mellett főzzük addig, amíg az osztriga kezd göndörödni a széleken. Villával vegyük ki az osztrigát, és tegyük egy tálba, fedél alatt tartsuk melegen. Folytassuk a mártás főzését, amíg besűrűsödik és összemegy.
Kenjük a mártást a bagett szeletekre, tegyük rá a bacon szalonnát és díszítsük a szendvicseket petrezselyemmel.
Hozzávalók
6 evőkanál | sótlan vaj |
2 | apróra vágott fokhagyma |
4 db. | bagett |
8-10 szelet | bacon |
3 fej | vörshagyma |
2 | citrom |
konzerv | osztriga |
só | |
frissen őrőlt | bors |
2 evőkanál | durvára vágott petrezselyem |