2013-11-02 16:29:30 | Módosítva: 2015-01-04 22:20:18
A paella klasszikus spanyol étel, mely minden szezonban tökéletes. Elkészítése meglepően egyszerű. Tengerpart híján a hozzávalók egy része csak mirelit formában elérhető, de ezekből is rendkívül ízletes.
Elkészítés
A fagyasztott tenger gyümölcseit (kagyló, tintahal, polip, stb.) hagyjuk felengedni.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben.
Adjuk hozzá a hagymát, a kaliforniai paprikát, és a összenyomott fokhagymát.
Főzzük közepes lángon körülbelül 3 percig (vagy amíg puha és nem kezd barnulni), időnként kevergessük.
Adjuk hozzá a fűszereket és a paradicsomot, majd főzzük magasabb lángon körülbelül 5 percig vagy amíg az összes lé el nem párolgott.
Rendszeresen kevergessük közben.
Adjuk hozzá a rizst és a húsleves alapot.
Forraljuk fel.
Takarjuk le a serpenyőt fedővel és pároljuk letakarva 15-20 percig vagy amíg a rizs megpuhul.
Adjuk hozzá a garnélát és a tenger gyümölcseit.
Főzzük körülbelül további 10 percig, amíg megfőnek, megpuhulnak.
Tálalás
Szórjuk meg friss petrezselyemmel és tálaljuk friss citrommal.
Képek
Hozzávalók
| 2 evőkanál | olivaolaj |
| 2 pohár | húsleves alap |
| 2 csipet | sáfrány |
| 1 db finomra vágott | hagyma |
| 1 db | piros kaliforniai paprika |
| 4 gerezd | fokhagyma |
| 1 evőkanál | kömény, örölt |
| 1 evőkanál | pirospaprika, édes |
| 3 db finomra vágott | paradicsom |
| 1 pohár | Arborio rizs |
| 200g, pucolt | garnéla rák |
| 1 pohár (fagyasztott) | zöldborsó |
| díszítéshez | petrezselyemzöld |
| (tálaláshoz) | citrom |
| 300g (keverék) | tenger gyümölcsei |
Tudnivalók
| Elkészítés ideje | 45 perc |
| Recept | 4 főre |
| Nehézség | |
| Árkategória | |
| Cukormentes | Igen |
| Lisztmentes | Igen |