Paella

Spanyol klasszikus - 45 perc

Paella

2013-11-02 16:29:30 | Módosítva: 2015-01-04 22:20:18

A paella klasszikus spanyol étel, mely minden szezonban tökéletes. Elkészítése meglepően egyszerű. Tengerpart híján a hozzávalók egy része csak mirelit formában elérhető, de ezekből is rendkívül ízletes.

Elkészítés

A fagyasztott tenger gyümölcseit (kagyló, tintahal, polip, stb.) hagyjuk felengedni. 

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. 

Adjuk hozzá a hagymát, a kaliforniai paprikát, és a összenyomott fokhagymát. 

Főzzük közepes lángon körülbelül 3 percig (vagy amíg puha és nem kezd barnulni), időnként kevergessük. 

Adjuk hozzá a fűszereket és a paradicsomot, majd főzzük magasabb lángon körülbelül 5 percig vagy amíg az összes lé el nem párolgott. 

Rendszeresen kevergessük közben. 

Adjuk hozzá a rizst és a húsleves alapot. 

Forraljuk fel. 

Takarjuk le a serpenyőt fedővel és pároljuk letakarva 15-20 percig vagy amíg a rizs megpuhul. 

Adjuk hozzá a garnélát és a tenger gyümölcseit. 

Főzzük körülbelül további 10 percig, amíg megfőnek, megpuhulnak.

Tálalás

Szórjuk meg friss petrezselyemmel és tálaljuk friss citrommal.

Képek

Hozzávalók

2 evőkanál olivaolaj
2 pohár húsleves alap
2 csipet sáfrány
1 db finomra vágott hagyma
1 db piros kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kömény, örölt
1 evőkanál pirospaprika, édes
3 db finomra vágott paradicsom
1 pohár Arborio rizs
200g, pucolt garnéla rák
1 pohár (fagyasztott) zöldborsó
díszítéshez petrezselyemzöld
(tálaláshoz) citrom
300g (keverék) tenger gyümölcsei

Tudnivalók

Elkészítés ideje45 perc
Recept4 főre
Nehézség
40%
Árkategória
80%
CukormentesIgen
LisztmentesIgen