Sajtos rakott krumpli

Sajtos rakott krumpli

2013-09-25 10:27:55 | Módosítva: 2013-09-25 10:28:37


Tartalmas egytál étel, amit ebben a formájában vegetáriánusoknak is ajánlunk.

Elkészítés


A héjában megfőzött krumplit meghámozzuk. Egy kivajazott tűzálló tálba soronként lerakjuk a vékony karikára vágott krumplit, mindegyik sort megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval, és reszelt sajttal. A tetejére maradjon sajt. A tejfölt alaposan elkeverjük a tojással, picit megsózzuk, és rásimítjuk a rakott krumplira. Megszórjuk reszelt sajttal, és meglocsoljuk olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük, de vigyázzunk, hogy a sajt a tetején meg ne égjen.

Hozzávalók

1 kg krumpli
25 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl
2 tojás
2 evőkanál vaj
reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors