2013-08-30 13:30:38 | Módosítva: 2013-08-30 13:52:33
Az oldalas kedvelt húsétel itthon, most egy távol-keleti változatát mutatjuk be, ami legalább annyira finom, mint a közép-európai verzió.
Elkészítés
- a húsos oldalast feldaraboljuk, a csont maradjon benne
- az olajon hagymát dinsztelünk, amihez idővel hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, a fokhagymát valamint a chilit
- amikor ez összeállt, beletesszük a húst, fehérítjük
- ezután egy fél csésze barnacukorral hintjük meg, kicsit karamellizáljuk
- belecsavarjuk egy lime levét, a másik lime-ot darabokban rakjuk bele
- meglocsoljuk fehérborral, sózzuk, borsozzuk
- felöntjük, hogy ellepje majdnem a víz, megint felforraljuk, de utána levesszük kicsire és hagyjuk főni, míg a csontról le nem válik a hús
- amikor már látszik, hogy kb. negyed óra múlva kész, levesszük a fedőt is róla, hogy elforrjon a felesleges víz
Tálalás
- pergő szemű fehér rizsel vagy sült burgonyával tálaljuk
- tálaláskor megszórhatjuk friss korianderrel
- legjobban a száraz fehérbor illik hozzá.
Hozzávalók
| 1 kg | oldalas |
| 1 dl | mogyóróolaj v. olivaolaj |
| kb. 5cm-es darab | gyömbér |
| 3-4 gerezd | fokhagyma |
| ízlés szerint | chilipaprika |
| 2-3 evőkanál | barnacukor |
| ízlés szerint | só |
| ízlés szerint | őrölt feketebors |
| 2 fej | vöröshagyma |
| 1 csokor | friss koriander |
| 1 dl | fehérbor |
Tudnivalók
| Elkészítés ideje | 120 perc |
| Recept | 2 főre |
| Nehézség | |
| Árkategória | |
| Lisztmentes | Igen |