2013-08-30 13:30:38 | Módosítva: 2013-08-30 13:52:33
Az oldalas kedvelt húsétel itthon, most egy távol-keleti változatát mutatjuk be, ami legalább annyira finom, mint a közép-európai verzió.
Elkészítés
- a húsos oldalast feldaraboljuk, a csont maradjon benne
- az olajon hagymát dinsztelünk, amihez idővel hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, a fokhagymát valamint a chilit
- amikor ez összeállt, beletesszük a húst, fehérítjük
- ezután egy fél csésze barnacukorral hintjük meg, kicsit karamellizáljuk
- belecsavarjuk egy lime levét, a másik lime-ot darabokban rakjuk bele
- meglocsoljuk fehérborral, sózzuk, borsozzuk
- felöntjük, hogy ellepje majdnem a víz, megint felforraljuk, de utána levesszük kicsire és hagyjuk főni, míg a csontról le nem válik a hús
- amikor már látszik, hogy kb. negyed óra múlva kész, levesszük a fedőt is róla, hogy elforrjon a felesleges víz
Tálalás
- pergő szemű fehér rizsel vagy sült burgonyával tálaljuk
- tálaláskor megszórhatjuk friss korianderrel
- legjobban a száraz fehérbor illik hozzá.
Hozzávalók
1 kg | oldalas |
1 dl | mogyóróolaj v. olivaolaj |
kb. 5cm-es darab | gyömbér |
3-4 gerezd | fokhagyma |
ízlés szerint | chilipaprika |
2-3 evőkanál | barnacukor |
ízlés szerint | só |
ízlés szerint | őrölt feketebors |
2 fej | vöröshagyma |
1 csokor | friss koriander |
1 dl | fehérbor |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 120 perc |
Recept | 2 főre |
Nehézség | |
Árkategória | |
Lisztmentes | Igen |