2013-08-05 11:52:02 | Módosítva: 2013-08-05 12:05:05
Szerencsére egyre több helyen lehet természetes alapanyagokból készült gyömölcsfagyit kapni. Ha van konyhai robotgépünk (nem fagylaltgép!) akkor mi is elkészíthetjük, sőt még akár jobb is lesz, mint a "bolti"!
Elkészítés
A gyümölcsfagylalt szinte bármilyen gyümölcsből készíthető, tapasztalatom alapján az epret, málnát, szedret, ribizlit, sárgadinnyét javaslom.
- A gyümölcsöt előzőleg mossuk meg, nagyobb darab esetén daraboljuk fel.
- Fagyasszuk le a mélyhűtőben kb. 1 napig, lehetőleg egy tálcán, hogy ne fagyjanak össze a szemek.
- A konyhai robotgépre tegyük rá a késes darabolóegységet, amivel pl. hagymát szoktunk aprítani.
- Szórjuk bele a fagyott gyümölcsöt, és daráljuk kásásra.
- Öntsünk hozzá folyamatosan 1-1,5 deci tejszínt, amíg az egész krémes állagot nem kap.
- Tegyünk hozzá 1-2 evőkanál porcukrot, és ami nagyon fontos citromlevet. E nélkül a fagylalt jellegtelen ízű lesz.
- Tálaljuk fagylaltkelyhekben, azonnal fogyasztandó!
Hozzávalók
0,5 kg | gyümölcs |
1-1,5 dl | tejszín |
0,5 | citrom leve |
ízlés szerint | porcukor |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 5 perc |
Recept | 2 főre |
Nehézség | |
Árkategória | |
Lisztmentes | Igen |