2013-07-31 14:23:07 | Módosítva: 2013-07-31 14:23:07
A nagy melegben csak a hideg gyümölcslevesek esnek jól ebédidőben. Alapanyag is van bőven hozzájuk. Biztos sikerre számíthatunk pl. ezzel a pikáns almalevessel.
Elkészítés
A megtisztított krumplit apró kockára vágjuk. A meghámozott, kicsumázott almát kockára, vagy szeletekre vágjuk, és leöntjük a citromlével. Jól összeforgatjuk. A krumplit felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a leveskockát, a majoránnát, megborsozzuk, és lassan főzzük.
Ha a krumpli megpuhult, hozzátesszük a citromos almát, és 5 percig még lassan főzzük. A tejfölben simára keverjük a lisztet, hígítjuk egy kevés levessel, és behabarjuk vele az almalevest. Kiforraljuk, végül ízlés szerint cukorral ízesítjük, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Hidegen is nagyon finom.
Hozzávalók
| 50 dkg | savanykás alma |
| 2 nagy | krumpli |
| 3 evőkanál | citromlé |
| 1 csokor | petrezselyemzöld |
| 2 dl | tejföl |
| 1 evőkanál | liszt |
| 1 teáskanál | majoranna |
| 1 | leveskocka |
| őrölt | fehérbors |
| cukor |