Pikáns almaleves

Pikáns almaleves

2013-07-31 14:23:07 | Módosítva: 2013-07-31 14:23:07


A nagy melegben csak a hideg gyümölcslevesek esnek jól ebédidőben. Alapanyag is van bőven hozzájuk. Biztos sikerre számíthatunk pl. ezzel a pikáns almalevessel.

Elkészítés

A megtisztított krumplit apró kockára vágjuk. A meghámozott, kicsumázott almát kockára, vagy szeletekre vágjuk, és leöntjük a citromlével. Jól összeforgatjuk. A krumplit felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a leveskockát, a majoránnát, megborsozzuk, és lassan főzzük.


Ha a krumpli megpuhult, hozzátesszük a citromos almát, és 5 percig még lassan főzzük. A tejfölben simára keverjük a lisztet, hígítjuk egy kevés levessel, és behabarjuk vele az almalevest. Kiforraljuk, végül ízlés szerint cukorral ízesítjük, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Hidegen is nagyon finom.

Hozzávalók

50 dkg savanykás alma
2 nagy krumpli
3 evőkanál citromlé
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanál majoranna
1 leveskocka
őrölt fehérbors
cukor