2013-07-31 14:13:38 | Módosítva: 2013-07-31 14:14:05
Hullik a fákról a nem túl jó minőségű alma. Most lehet, hogy inkább az idénygyümölcsöket választjuk szívesebben helyette, pedig az almának sem kéne kárba vesznie. Kitűnő almafánkot készíthetünk belőle.
Elkészítés
A lisztből, sörből, szódavízből, és a tojások sárgájából palacsintatésztát keverünk. Megsózzuk, hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét, és a meghámozott, kicsumázott, apró kockára vágott almát. Olajat forrósítunk, és a tésztából evőkanállal kis fánkokat szaggatunk bele. Világos pirosra sütjük a fánkokat, papírtörlőre szedjük, és még forrón megszórjuk fahéjas porcukorral.
Hozzávalók
1 kg | alma |
15 dkg | liszt |
2 dl | sör |
2 dl | szódavíz |
2 | tojás |
pici | só |
olaj | |
fahéjas porcukor |