Almafánk

Almafánk

2013-07-31 14:13:38 | Módosítva: 2013-07-31 14:14:05


Hullik a fákról a nem túl jó minőségű alma. Most lehet, hogy inkább az idénygyümölcsöket választjuk szívesebben helyette, pedig az almának sem kéne kárba vesznie. Kitűnő almafánkot készíthetünk belőle.

Elkészítés


A lisztből, sörből, szódavízből, és a tojások sárgájából palacsintatésztát keverünk. Megsózzuk, hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét, és a meghámozott, kicsumázott, apró kockára vágott almát. Olajat forrósítunk, és a tésztából evőkanállal kis fánkokat szaggatunk bele. Világos pirosra sütjük a fánkokat, papírtörlőre szedjük, és még forrón megszórjuk fahéjas porcukorral.

Hozzávalók

1 kg alma
15 dkg liszt
2 dl sör
2 dl szódavíz
2 tojás
pici
olaj
fahéjas porcukor