 
2012-03-22 15:27:12 | Módosítva: 2012-03-22 15:53:02
Elkészítés
Az aszalt szilvát megmossuk, ráöntjük a rumot és annyi vizet, ami ellepi.
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután megszórjuk kb. 40 dkg liszttel, csipetnyi sóval, ráütjük a tojásokat és tésztává gyúrjuk. Jól meglisztezzük a deszkát, a tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 8x8-as négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzetbe teszünk 1-1 rumos szilvát, összecsippentjük a tészta csücskeit, és a tenyerünkkel gombócot formázunk. Egy nagy lábosban vizet forralunk, csipetnyi sót teszünk bele, és a gombócokat kisebb adagokban beletesszük. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, kiszedjük, lecsöpögtetjük, és beleforgatjuk a cukros-citromhéjas dióba.
Hozzávalók
| 2 kg | burgonya | 
| 30 dkg | magozott aszalt szilva | 
| 50 dkg | liszt | 
| 2 db. | tojás | 
| 1 dl | rum | 
| 20 dkg | darált dió | 
| 15 dkg | kristálycukor | 
| fél | citrom reszelt héja | 
| kevés | só | 
Tudnivalók
| Elkészítés ideje | 30 perc | 
| Recept | 4 főre | 
| Nehézség |  | 
| Árkategória | 
 
    