Rumos szilvásgombóc

A rum egészen vadító ízt ad neki - 30 perc

Rumos szilvásgombóc

2012-03-22 15:27:12 | Módosítva: 2012-03-22 15:53:02

Elkészítés

Az aszalt szilvát megmossuk, ráöntjük a rumot és annyi vizet, ami ellepi.

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután megszórjuk kb. 40 dkg liszttel, csipetnyi sóval, ráütjük a tojásokat és tésztává gyúrjuk. Jól meglisztezzük a deszkát, a tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 8x8-as négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzetbe teszünk 1-1 rumos szilvát, összecsippentjük a tészta csücskeit, és a tenyerünkkel gombócot formázunk. Egy nagy lábosban vizet forralunk, csipetnyi sót teszünk bele, és a gombócokat kisebb adagokban beletesszük. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, kiszedjük, lecsöpögtetjük, és beleforgatjuk a cukros-citromhéjas dióba.

Hozzávalók

2 kg burgonya
30 dkg magozott aszalt szilva
50 dkg liszt
2 db. tojás
1 dl rum
20 dkg darált dió
15 dkg kristálycukor
fél citrom reszelt héja
kevés

Tudnivalók

Elkészítés ideje30 perc
Recept4 főre
Nehézség
40%
Árkategória
40%