2012-03-22 15:27:12 | Módosítva: 2012-03-22 15:53:02
Elkészítés
Az aszalt szilvát megmossuk, ráöntjük a rumot és annyi vizet, ami ellepi.
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután megszórjuk kb. 40 dkg liszttel, csipetnyi sóval, ráütjük a tojásokat és tésztává gyúrjuk. Jól meglisztezzük a deszkát, a tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 8x8-as négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzetbe teszünk 1-1 rumos szilvát, összecsippentjük a tészta csücskeit, és a tenyerünkkel gombócot formázunk. Egy nagy lábosban vizet forralunk, csipetnyi sót teszünk bele, és a gombócokat kisebb adagokban beletesszük. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, kiszedjük, lecsöpögtetjük, és beleforgatjuk a cukros-citromhéjas dióba.
Hozzávalók
2 kg | burgonya |
30 dkg | magozott aszalt szilva |
50 dkg | liszt |
2 db. | tojás |
1 dl | rum |
20 dkg | darált dió |
15 dkg | kristálycukor |
fél | citrom reszelt héja |
kevés | só |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 30 perc |
Recept | 4 főre |
Nehézség | |
Árkategória |