Gombás-húsos babtál

Gombás-húsos babtál

2013-07-22 15:14:03 | Módosítva: 2013-07-22 15:14:33



Tartalmas egytálétel estebédhez.

Elkészítés


A megmosott babot előző nap beáztatjuk. Másnap kuktába tesszük, felöntjük kevés vízzel, megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és főni tesszük. Amikor a kukta sípol, takarékra állítjuk a lángot, és 20 percig főzzük a babot. Lezárjuk a lángot, de az edényt nem nyitjuk föl, hagyjuk hűlni, míg a hús elkészül.

Egy kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Rátesszük a pulykahúst, és kevergetve pirítjuk. Amikor a hús a saját levét elfőtte, lepirítjuk zsírjára, és lehúzzuk az edényt a tűzről. A húst megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, és hozzákeverjük a földarabolt gombát. Visszatesszük a tűzre, és időnként megkeverve puhára pároljuk.

Kiengedjük a kuktából a gőzt, kinyitjuk, és a babot a gombás húsra öntjük. Összekeverjük, rátesszük a darabokra vágott paradicsomot, a karikára vágott paprikát, és összeforraljuk.

Hozzávalók

50 dkg vegyes szárazbab
80 dkg pulyka apróhús
25 dkg laskagomba
1 húsos zöldpaprika
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
1 babérlevél
kevés olaj
pirospaprika