2013-07-22 15:14:03 | Módosítva: 2013-07-22 15:14:33
Tartalmas
egytálétel estebédhez.
Elkészítés
A megmosott babot előző nap beáztatjuk. Másnap kuktába tesszük, felöntjük kevés vízzel, megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és főni tesszük. Amikor a kukta sípol, takarékra állítjuk a lángot, és 20 percig főzzük a babot. Lezárjuk a lángot, de az edényt nem nyitjuk föl, hagyjuk hűlni, míg a hús elkészül.
Egy kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Rátesszük a pulykahúst, és kevergetve pirítjuk. Amikor a hús a saját levét elfőtte, lepirítjuk zsírjára, és lehúzzuk az edényt a tűzről. A húst megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, és hozzákeverjük a földarabolt gombát. Visszatesszük a tűzre, és időnként megkeverve puhára pároljuk.
Kiengedjük a kuktából a gőzt, kinyitjuk, és a babot a gombás húsra öntjük. Összekeverjük, rátesszük a darabokra vágott paradicsomot, a karikára vágott paprikát, és összeforraljuk.
Hozzávalók
| 50 dkg | vegyes szárazbab |
| 80 dkg | pulyka apróhús |
| 25 dkg | laskagomba |
| 1 | húsos zöldpaprika |
| 2 | paradicsom |
| 1 fej | vöröshagyma |
| 2 cikk | fokhagyma |
| 1 | babérlevél |
| kevés | olaj |
| pirospaprika | |
| só |