2013-07-05 16:31:26 | Módosítva: 2013-07-05 16:32:07
Könnyű, nyári gyümölcsleves friss gyümölcsből. Érik a meggy!
Elkészítés
A meggyet leszedünk a száráról, jól megmossuk és kimagozzuk. (Ha nincsen magozónk, inkább hagyjuk benne a magot, mert kézi magozás közben sok finom meggylé kerül a konyhaszekrényre és a falra.) Fazékba tesszük, és felöntjük másfél liter vízzel. Elkeverünk benne kb. 10 dkg cukrot és felforraljuk. Lassan főzzük 10-15 percig, majd 1 tojásárgát simára keverünk egy kávéskanál liszttel és fél pohár tejföllel. Besűrítjük vele a levest. Ha ízlésünknek nagyon savanyú, utána ízesítünk, és kiforraljuk.
Hozzávalók
1 kg | meggy |
10-15 dkg | cukor |
1 | tojássárgája |
liszt | |
tejföl |