Meggyleves

Meggyleves

2013-07-05 16:31:26 | Módosítva: 2013-07-05 16:32:07


Könnyű, nyári gyümölcsleves friss gyümölcsből. Érik a meggy!

Elkészítés


A meggyet leszedünk a száráról, jól megmossuk és kimagozzuk. (Ha nincsen magozónk, inkább hagyjuk benne a magot, mert kézi magozás közben sok finom meggylé kerül a konyhaszekrényre és a falra.) Fazékba tesszük, és felöntjük másfél liter vízzel. Elkeverünk benne kb. 10 dkg cukrot és felforraljuk. Lassan főzzük 10-15 percig, majd 1 tojásárgát simára keverünk egy kávéskanál liszttel és fél pohár tejföllel. Besűrítjük vele a levest. Ha ízlésünknek nagyon savanyú, utána ízesítünk, és kiforraljuk.

Hozzávalók

1 kg meggy
10-15 dkg cukor
1 tojássárgája
liszt
tejföl