2013-04-05 10:55:50 | Módosítva: 2013-04-05 11:32:48
A coleslaw (ejtsd: "kolszló") angolszász országokban elterjed salátaféle. A hozzávalók sokfélesége, fantasztikus ízharmóniát eredményez, ráadásul nagyon egészséges. Vegetáriánusok magában, húsimádók köretként is fogyaszthatják. Ha egyszer elkezdtük enni, nehéz abbahagyni.
Elkészítés
1. Először az öntetet készítjük el: egy tálba kimérjük a hozzávalókat, egy nagy csipet sóval, borssal, apróra vágott chilivel
2. Alaposan összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy minden összetevő feloldódhasson benne.
3. Megkóstoljuk, és ha kell, igazítunk az ízén egy kis cukor vagy ecet hozzáadásával.
4. A káposztát és a hagymát egy éles késsel vékony, rövid csíkokra vágjuk, és keverőtálba tesszük.
5. A sárgarépát lereszeljük a reszelő nagy lyukán és hozzákeverjük a káposztához.
7. Rálocsoljuk az öntetet és alaposan elkeverjük, hogy az öntet mindenhol egyenletesen bevonja a zöldségeket, majd a hűtőbe tesszük (akár egy éjszakát is pihenhet), hogy az ízek összeérjenek. Persze azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki az állás.
- Ecetként tárkonyecetet vagy "tárkonyos ecetet" használjunk!
- Apróra vágott tárkonyt is tehetünk a salátába (lehet szárított is).
- Majonézből válasszunk jó minőségűt!
- Chili aprítás után vigyázzunk a szemünkre!
- Fontos, hogy a salátának nem kell tocsognia a majonézben, egy vékony réteget kell, hogy alkosson a zöldségeken!
Tálalás
Tálaljuk a coleslaw-t kis edénykékben, vagy a tányéron megformázva kis halomban. A coleslow remekül illik a rántott, grillezett csirke és sertéshúsok, vagy barbecue mellé salátának vagy köretnek egyaránt. Édessége finoman harmonizál, kiegészíti a csípős ízeket is
Hozzávalók
1 közepes fej | fehér káposzta |
2 nagy darab | sárgarépa |
1 nagy fej | lilahagyma |
1,5 evőkanál | étolaj / repceolaj / tökmagolaj |
2 evőkanál | tárkonyecet |
8-9 evőkanál | majonéz |
3 evőkanál | barnacukor |
ízlés szerint | só, bors |
1 darab | chili |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 30 perc |
Recept | 6 főre |
Nehézség | |
Árkategória | |
Lisztmentes | Igen |