2013-03-29 13:16:24 | Módosítva: 2013-03-29 13:17:35
A medvehagymát magyar gasztronómia csupán néhány éve fedezte fel, azóta hatalmasan felívelt a karrierje: fűszer és gyógynövény egyszerre – aki a fokhagymát szereti, de túl intenzívnek tartja az illóolaját, nyugodtan használja ki a medvehagyma illatát és kedvező hatásait – kellemetlenség nélkül.
Elkészítés
A borjúhúst egyforma kis kockákra vágjuk, leforrázzuk, leszűrjük, és újabb vízben főzni kezdjük. A levet sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor a hús majdnem puha, egy másik edényben vajat forrósítunk, és a megmosott, laskára vágott medvehagyma levél felét rádobjuk. Kevergetve megfonnyasztjuk, megszórjuk liszttel, alaposan elkeverjük, és ráöntjük a húst a levével együtt. Kiegészítjük kb. 1,2 liternyire a levest, és felforraljuk. Amikor forrni kezd, beletesszük az apró kockára vágott krumplit. Nem sokáig kell már főzni: amikor a krumpli is puha, apróra vágjuk a maradék medvehagyma levelet, rászórjuk a levesre, és forrón tálaljuk.
Képek
Hozzávalók
40 dkg | borjú színhús |
2 nagy csokor | medvehagyma levél |
2 nagy | krumpli |
1 evőkanál | vaj |
1 evőkanál | liszt |
só | |
bors |