Csirkemell szeletek spenóttal

- 60 perc

Csirkemell szeletek spenóttal

2013-02-01 11:26:10 | Módosítva: 2013-02-01 11:26:54


Egy kis különlegesség a sok „szabványos” csirkeételhez képest. A spenót ízben és tálalásban is plusz élményt ad az ínyenceknek.
A spenót mellesleg az egyik legfontosabb főzeléknövényünk, vastartalma és a benne lévő vitaminok nélkülözhetetlenek egészségünk megőrzéséhez.

Elkészítés


Szeleteljük fel a csirkemellet vékonyra, klopfoljuk ki és fűszerezzük be. Tegyük az előkészített szeleteket a tálba, öntsük rá a joghurtot, és hagyjuk fél órát állni. Közben lassú tűzön főzzük meg a spenótot, tegyük hozzá a fokhagymát és a borsot. Keverjük el hideg tejben a keményítőt, és a megfőtt spenóthoz öntsük hozzá, majd alaposan keverjük el. Ettől majd a spenót besűrűsödik, és utána levehetjük a tűzről.

A 200 fokosra előmelegített sütőbe tegyük be egy jénaiban a joghurttal átitatott csirkeszereleteket. Az előkészített spenótot öntsük rá úgy, hogy ellepje a húst. A tetejére pedig szórjuk rá a reszelt sajtot. Alig több, mint negyed óra alatt a csirkehús átpárolódik, és amikor a sajt is ráolvad a tetejére, már készen is vagyunk. Lehet tálalni.

Hozzávalók

1 kg csirkemell filé
10 dkg parmezán sajt
20 dkg mozarella sajt
só, őrölt bors
A spenóthoz
1 kg fagyasztott parajpüré
4 dl sovány tej
4 evőkanál kukorica keményítő
4 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors

Tudnivalók

Elkészítés ideje60 perc
Recept4 főre
Árkategória
40%
CukormentesIgen
LisztmentesIgen