2013-02-01 11:26:10 | Módosítva: 2013-02-01 11:26:54
Egy kis különlegesség a sok „szabványos” csirkeételhez képest. A spenót ízben és tálalásban is plusz élményt ad az ínyenceknek.
A spenót mellesleg az egyik legfontosabb főzeléknövényünk, vastartalma és a benne lévő vitaminok nélkülözhetetlenek egészségünk megőrzéséhez.
Elkészítés
Szeleteljük fel a csirkemellet vékonyra, klopfoljuk ki és fűszerezzük be. Tegyük az előkészített szeleteket a tálba, öntsük rá a joghurtot, és hagyjuk fél órát állni. Közben lassú tűzön főzzük meg a spenótot, tegyük hozzá a fokhagymát és a borsot. Keverjük el hideg tejben a keményítőt, és a megfőtt spenóthoz öntsük hozzá, majd alaposan keverjük el. Ettől majd a spenót besűrűsödik, és utána levehetjük a tűzről.
A 200 fokosra előmelegített sütőbe tegyük be egy jénaiban a joghurttal átitatott csirkeszereleteket. Az előkészített spenótot öntsük rá úgy, hogy ellepje a húst. A tetejére pedig szórjuk rá a reszelt sajtot. Alig több, mint negyed óra alatt a csirkehús átpárolódik, és amikor a sajt is ráolvad a tetejére, már készen is vagyunk. Lehet tálalni.
Hozzávalók
1 kg | csirkemell filé |
10 dkg | parmezán sajt |
20 dkg | mozarella sajt |
só, őrölt bors | |
A spenóthoz | |
1 kg | fagyasztott parajpüré |
4 dl | sovány tej |
4 evőkanál | kukorica keményítő |
4 gerezd | zúzott fokhagyma |
só, bors |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 60 perc |
Recept | 4 főre |
Árkategória | |
Cukormentes | Igen |
Lisztmentes | Igen |