Gulyás leves

Gulyás leves

2013-01-07 17:02:37 | Módosítva: 2013-01-07 17:02:56


Csikós…Puskás…Gulyás… Ezeket a neveket ismerik legjobban Magyarország kapcsán a világban. Közülük a harmadik tartozik témakörünkbe; a legmagyarabb étel, a gulyás.

Elkészítés


A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon, lefedve megpároljuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst, jól összekavarjuk, és visszatéve a tűzre állandóan kevergetve a húst egy kicsit megpirítjuk. Nem kell félni, hogy a paprika megég, mert a hús enged annyi levet. Beletesszük a feldarabolt zöldséget is, és felöntjük 2 liter vízzel. Fűszerezzük, és fedő alatt lassan főzzük. Amikor a hús majdnem puha, beletesszük a kockára vágott krumplit is. Ha kész, csipetkét főzünk bele, és tálaljuk.

Hozzávalók

40 dkg gulyáslevesnek való marhahús
1 nagy fej vöröshagyma
1-1 sárgarépa, fehérrépa
karalábé
zeller
zöldpaprika
paradicsom
2 nagy szem burgonya
1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
késhegynyi köménymagpor
1 babérlevél