2013-01-07 17:02:37 | Módosítva: 2013-01-07 17:02:56
Csikós…Puskás…Gulyás… Ezeket a neveket ismerik legjobban Magyarország kapcsán a világban. Közülük a harmadik tartozik témakörünkbe; a legmagyarabb étel, a gulyás.
Elkészítés
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon, lefedve megpároljuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst, jól összekavarjuk, és visszatéve a tűzre állandóan kevergetve a húst egy kicsit megpirítjuk. Nem kell félni, hogy a paprika megég, mert a hús enged annyi levet. Beletesszük a feldarabolt zöldséget is, és felöntjük 2 liter vízzel. Fűszerezzük, és fedő alatt lassan főzzük. Amikor a hús majdnem puha, beletesszük a kockára vágott krumplit is. Ha kész, csipetkét főzünk bele, és tálaljuk.
Hozzávalók
| 40 dkg | gulyáslevesnek való marhahús |
| 1 nagy fej | vöröshagyma |
| 1-1 | sárgarépa, fehérrépa |
| karalábé | |
| zeller | |
| zöldpaprika | |
| paradicsom | |
| 2 nagy szem | burgonya |
| 1 csapott evőkanálnyi | pirospaprika |
| késhegynyi | köménymagpor |
| 1 | babérlevél |
| só |