2012-03-22 15:18:34 | Módosítva: 2012-03-22 15:57:06
Elkészítés
Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 80 dkg borjúlábszár vagy borjúlapocka, 1 nagy vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 kicsi padlizsán, 1 húsos zöldpaprika, 10-15 db fekete olajbogyó, 5 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál kakukkfű, 1 babérlevél, 1 dl vörösbor, 2 evőkanál kristálycukor, csipetnyi őrölt feketebors, só.
A babot előző este hideg vízbe tesszük. Másnap a húst közepes kockákra összevágjuk, majd az apró kockára vágott vöröshagymával együtt a forró olajon kevergetve megpirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, borsot, sót, majd felöntjük 3-4 dl vízzel, és fedő alatt, lassan félpuhára pároljuk. Leszűrjük a babot, és a húshoz keverjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, beletesszük a babérlevelet, és az egészet puhára főzzük.
Kb. 30 perc főzés után hozzákeverjük a bort, a paradicsompürét, a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát, a meghámozott, nagyobb kockára vágott padlizsánt, és az olajbogyót.
Tálalás
Még 8-10 percet rotyogtatjuk, és azonnal tálaljuk.
Hozzávalók
| 40 dkg | fehér bab |
| 80 dkg | borjúlábszár vagy lapocka |
| nagy fej | vöröshagyma |
| 4 cikk | fokhagyma |
| 1 kis doboz | paradicsom püré |
| 2 kicsi | padlizsán |
| 1 húsos | zöldpaprika |
| 10-15 db. fekete | olajbogyó |
| 5 evőkanál | olaj |
| 1 mokkáskanál | kakukkfű |
| 1 db. | babérlevél |
| 1 dl | vörösbor |
| 2 evőkanál | kristálycukor |
| csipetnyi | őrölt feketebors |
| ízlés szerint | só |
Tudnivalók
| Elkészítés ideje | 60 perc |
| Recept | 4 főre |
| Árkategória | |
| Lisztmentes | Igen |