2013-01-07 16:41:41 | Módosítva: 2013-01-07 16:44:44
Élénk fűszeres, csípős étel, ahogyan egy Mexikóihoz illik.
Elkészítés
A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és kockára vágjuk. Egy nagy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Mokkáskanálnyi őrölt köménnyel, és a cseresznyepaprikával megszórjuk, hozzátesszük a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. Szűrőkanállal kiszedjük a serpenyőből és melegen tartjuk. Az olajos serpenyőben megpirítjuk a megmosott, lecsurgatott rizst, hozzákeverjük a mazsolát, és beleöntjük a kukoricát levével együtt. Jól elkeverjük, majd visszatesszük a húst, belekeverjük a főtt babot, és belekockázzuk a paprikát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, curryval, borssal, sóval ízesítjük. Fedőt teszünk rá, és 20-25 percig lassan főzzük. Levesszük a tűzhelyről, de rajta hagyva a fedőt még fél óráig hagyjuk a saját levében párolódni.
Hozzávalók
1 nagy | csirkemell |
1 doboz | morzsolt csemegekukurocakonzerc |
15 dkg | főtt barna bab |
10 dkg | rizs |
5 dkg | mazsola |
1 | nagy húsos zöldpaprika |
1 | nagy fej vöröshagyma |
körömnyi | xseresznyepaprika |
1 teáskanál | currypor |
őrölt kömény | |
őrölt fehérbors | |
só |