Mexikói csirke

Mexikói csirke

2013-01-07 16:41:41 | Módosítva: 2013-01-07 16:44:44


Élénk fűszeres, csípős étel, ahogyan egy Mexikóihoz illik.

Elkészítés


A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és kockára vágjuk. Egy nagy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Mokkáskanálnyi őrölt köménnyel, és a cseresznyepaprikával megszórjuk, hozzátesszük a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. Szűrőkanállal kiszedjük a serpenyőből és melegen tartjuk. Az olajos serpenyőben megpirítjuk a megmosott, lecsurgatott rizst, hozzákeverjük a mazsolát, és beleöntjük a kukoricát levével együtt. Jól elkeverjük, majd visszatesszük a húst, belekeverjük a főtt babot, és belekockázzuk a paprikát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, curryval, borssal, sóval ízesítjük. Fedőt teszünk rá, és 20-25 percig lassan főzzük. Levesszük a tűzhelyről, de rajta hagyva a fedőt még fél óráig hagyjuk a saját levében párolódni.

Hozzávalók

1 nagy csirkemell
1 doboz morzsolt csemegekukurocakonzerc
15 dkg főtt barna bab
10 dkg rizs
5 dkg mazsola
1 nagy húsos zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
körömnyi xseresznyepaprika
1 teáskanál currypor
őrölt kömény
őrölt fehérbors