2012-11-28 15:38:49 | Módosítva: 2012-11-28 15:39:32
Kínai konyha Tajvanból
Elkészítés
A szárnyaknak csak a felső harmadát, a "kiscombot" használjuk fel, a szárnyvégeket és a középső részt levesbe főzzük. Kissé meglazítjuk a húst a csontokon, és a szembelévő csontvégre gombócszerűen ráfordítjuk, majd kissé besózzuk. A sárgabarackot megmossuk, leforrázzuk, leszűrjük, lehúzzuk a héját, és félbevágva, kimagozva kislábasba tesszük. Hozzáadjuk a mézet, a borecetet, a szójaszószt, csipetnyi sót, a fehérborsot és a cseresznyepaprikát, majd erős tűzön 3-4 percig főzzük. Lefedjük, melegen tartjuk. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A lisztet a tojások sárgáival és a sörrel simára keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Nagy, mély serpenyőben 3-4 ujjnyi olajat forrósítunk. A csirke szárnyakat a "nyelüknél" fogva a masszába mártjuk, és az olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Salátalevelekkel bélelt tálra állítjuk a kis "buzogányokat", és a megforrósított, snidlinggel megszórt barackba mártogatva, párolt rizzsel fogyasztjuk.
Hozzávalók
24 db | húsos csirkeszárny |
80 dkg | sárgabarack |
2 evőkanál | méz |
3 evőkanál | borecet |
1 mokkáskanál | szója szósz |
1 csapott mokkáskanál | őrölt fehérbors |
1 mokkáskanálnyi | cayenne bors |
20 dkg | liszt |
3 | tojás |
2 dl | világos sör |
1 csokor | snidling |
olaj, só |
Tudnivalók
Recept | 6 főre |
Árkategória |