Szecsuáni csirke

Szecsuáni csirke

2012-11-13 12:27:12 | Módosítva: 2012-11-13 12:27:35



A kínai vendéglők egyik kedvenc étele, bár Kínában állítólag egészen másképp készítik el. Mi leginkább így szeretjük.

Elkészítés



A csirkemell bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk (ezeket leveshez használhatjuk), és a húst kisujjnyi csíkokra vágjuk. Leöntjük szójaszósszal, olajjal, hozzátesszük a paprikakrémet, és fél óráig állni hagyjuk, közben néhányszor megkeverjük. Közben megtisztítjuk az amerikai mogyorót, barna héját is ledörzsöljük. Eghy nagy serpenyőt megforrósítunk, beleöntjük az olajos csirkehúst, és állandóan kevergetve néhány percig pirítjuk. Hozzákeverjük a mogyorót, a zúzott fokhagymát, és óvatosan megsózzuk (a szójaszósz sós!). Együtt pirítjuk még néhány percig. Közben 2-3 evőkanál vízzel simára keverjük az étkezési keményítőt, a húshoz adjuk, és egyet forralunk rajta.

Tálalás


Párolt rizzsel tálaljuk.

Hozzávalók

1 nagy csirkemell
10 dkg amerikai mogyoró
3 evőkanál szójaszósz
3 cikk fokhagyma
1 mokkáskanál darált csípőspaprika
1 mokkáskanál étkezési keményítő
3 evőkanál olaj