2012-11-13 12:27:12 | Módosítva: 2012-11-13 12:27:35
A kínai vendéglők egyik kedvenc étele, bár Kínában állítólag egészen másképp készítik el. Mi leginkább így szeretjük.
Elkészítés
A csirkemell bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk (ezeket leveshez használhatjuk), és a húst kisujjnyi csíkokra vágjuk. Leöntjük szójaszósszal, olajjal, hozzátesszük a paprikakrémet, és fél óráig állni hagyjuk, közben néhányszor megkeverjük. Közben megtisztítjuk az amerikai mogyorót, barna héját is ledörzsöljük. Eghy nagy serpenyőt megforrósítunk, beleöntjük az olajos csirkehúst, és állandóan kevergetve néhány percig pirítjuk. Hozzákeverjük a mogyorót, a zúzott fokhagymát, és óvatosan megsózzuk (a szójaszósz sós!). Együtt pirítjuk még néhány percig. Közben 2-3 evőkanál vízzel simára keverjük az étkezési keményítőt, a húshoz adjuk, és egyet forralunk rajta.
Tálalás
Párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
1 | nagy csirkemell |
10 dkg | amerikai mogyoró |
3 evőkanál | szójaszósz |
3 cikk | fokhagyma |
1 mokkáskanál | darált csípőspaprika |
1 mokkáskanál | étkezési keményítő |
3 evőkanál | olaj |
só |