2012-03-22 13:52:04 | Módosítva: 2012-03-22 13:54:58
Elkészítés
A báránylapockát apró kockára vágjuk, mellétesszük a négyfelé vágott vöröshagymát, és leöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Lassú, gyöngyöző forralással főzzük. Közben az egyik evőkanál vajon megpároljuk a megtisztított, kisujjnyi darabokra vágott sárgarépát és fehérrépát. Ha a hús már puha, a vöröshagymát kidobjuk belőle, és a megpárolt zöldségeket hozzákeverjük. A másik evőkanál vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük hideg vízzel, híg mártás sűrűségűre keverjük, és hozzátesszük a tejfölt. Besűrítjük vele a ragut, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a citromlevet és az igen finomra vágott tárkony felét. Lassan kiforraljuk. Végül a tojássárgát elkeverjük a tejszínben, a leveshez öntjük, és azonnal tálaljuk. A tetejét megszórjuk a maradék tárkonnyal.
Hozzávalók
80 dkg | báránylapocka |
nagy fej | vöröshagyma |
2 | sárgarépa |
2 | fehérrép |
2 evőkanál | vaj |
1 evőkanál | liszt |
1 pohár | tejföl |
1 db. | citrom leve |
1 | tojás sárgája |
1 dl | tejszín |
1 csokor | tárkonylevél |
1 mokkáskanál | őrölt bors |
ízlés szerint | só |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 80 perc |
Recept | 4 főre |
Árkategória |