Tárkonyos bárányragu

- 80 perc

Tárkonyos bárányragu

2012-03-22 13:52:04 | Módosítva: 2012-03-22 13:54:58

Elkészítés

A báránylapockát apró kockára vágjuk, mellétesszük a négyfelé vágott vöröshagymát, és leöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Lassú, gyöngyöző forralással főzzük. Közben az egyik evőkanál vajon megpároljuk a megtisztított, kisujjnyi darabokra vágott sárgarépát és fehérrépát. Ha a hús már puha, a vöröshagymát kidobjuk belőle, és a megpárolt zöldségeket hozzákeverjük. A másik evőkanál vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük hideg vízzel, híg mártás sűrűségűre keverjük, és hozzátesszük a tejfölt. Besűrítjük vele a ragut, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a citromlevet és az igen finomra vágott tárkony felét. Lassan kiforraljuk. Végül a tojássárgát elkeverjük a tejszínben, a leveshez öntjük, és azonnal tálaljuk. A tetejét megszórjuk a maradék tárkonnyal.

Hozzávalók

80 dkg báránylapocka
nagy fej vöröshagyma
2 sárgarépa
2 fehérrép
2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
1 db. citrom leve
1 tojás sárgája
1 dl tejszín
1 csokor tárkonylevél
1 mokkáskanál őrölt bors
ízlés szerint

Tudnivalók

Elkészítés ideje80 perc
Recept4 főre
Árkategória
60%