Lecsó

Lecsó

2012-09-12 10:48:23 | Módosítva: 2012-09-26 23:58:12

Még mindig évszaka van, hiszen a paprika és paradicsom most a legolcsóbb, és korlátlanul beszerezhető. Egészséges, finom étel, ne hagyjuk ki!

Elkészítés

Apró kockára vágjuk a szalonnát, kisütjük a zsírját, majd megpirítjuk rajta a szeletekre vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára, vagy darabokra vágott paprikát, a lehéjazott, félbevágott paradicsomot, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.

A kolbászos lecsóba való felkarikázott kolbászt a szinte kész lecsóba tesszük és egyet forralunk rajta. 

Ha rizses lecsót készítünk, a megtisztított, megmosott rizst a paprikával egyidőben adjuk hozzá, és felöntjük egy pici vízzel, hogy legyen mitől megdagadjon a rizs.
Tojásos lecsó készül, ha a teljesen kész, zsírjára sütött lecsóra öntjük az elkevert tojásokat.

Képek

Hozzávalók

1 kg húsos zöldpaprika
fél kg paradicsom
20 dkg húsos füstöltszalona
2 nagy fej vöröshagyma
20 dkg kolbász
vagy 15 dkg rizs
4 tojás