2012-09-12 10:48:23 | Módosítva: 2012-09-26 23:58:12
Még mindig évszaka van, hiszen a paprika és paradicsom most a legolcsóbb, és korlátlanul beszerezhető. Egészséges, finom étel, ne hagyjuk ki!
Elkészítés
Apró kockára vágjuk a szalonnát, kisütjük a zsírját, majd megpirítjuk rajta a szeletekre vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára, vagy darabokra vágott paprikát, a lehéjazott, félbevágott paradicsomot, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
A kolbászos lecsóba való felkarikázott kolbászt a szinte kész lecsóba tesszük és egyet forralunk rajta.
Tojásos lecsó készül, ha a teljesen kész, zsírjára sütött lecsóra öntjük az elkevert tojásokat.
Képek
Hozzávalók
1 kg | húsos zöldpaprika |
fél kg | paradicsom |
20 dkg | húsos füstöltszalona |
2 nagy fej | vöröshagyma |
20 dkg | kolbász |
vagy 15 dkg | rizs |
4 | tojás |
só |