Töltött paprika

Töltött paprika

2012-08-23 14:54:08 | Módosítva: 2012-09-29 13:52:16

Adott a paradicsom és a paprika, igazi friss a piacról. Minden együtt van ahhoz, hogy az igazán nyári ételt elkészítsük.

Elkészítés

Hozzávalók: 8 db szép nagy duci húsos zöldpaprika, 1 liter paradicsomlé, 30 dkg darált hús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, őrölt feketebors, cukor, só.

A húst a rizzsal, a tojással, sóval, borssal jól összekeverjük. A paprikák szárát levágjuk, éles késsel körülvágjuk a magházat, és ügyesen kiemeljük. A húskeveréket beletömjük a paprikákba. A paradicsomlevet felforraljuk, beletesszük a paprikákat, picit megsózzuk, és lassan puhára főzzük. Akkor jó, ha a töltelékben a rizs megpuhult. Az olajon megfuttatjuk a liszetet, felöntjük egy csésze hideg vízzel, kikeverjük és besűrítjük vele a paprikák levét. További 5 percig hagyjuk főni, néhány csipet cukorral ízesítjük.

Hozzávalók

8 db szép nagy duci húsos zöldpaprika
1 liter paradicsomlé
30 dkg darált hús
10 dkg rizs
1 tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
őrölt feketebors
cukor