2012-06-22 12:38:09 | Módosítva: 2012-09-26 13:24:14
A csülök a sertés egyik legízletesebb része, ha nem is a legegészségesebb. Egyesek azt vallják, hogy valami vagy finom, vagy egészséges. Ezzel nem értünk egyet, de a tepsis csülökre kivétel lehet!
Elkészítés
Hozzávalók: 1 nagy sertéscsülök, 2 nagy fej és egy kisebb vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 kg krumpli, 1 teáskanál szemesbors, 1 pohár tejföl, só. Variálás: 5 dkg sajt, húsos paprika, paradicsom.
A jól megmosott csülköt bedörzsöljük sóval, és egy lábosba tesszük. Mellérakjuk a kis fej vöröshagymát, a szemesborsot, a fokhagymát, és egy kevés vízzel leöntjük. Lassan, saját gőzében puhára pároljuk.
Egy másik változatban az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal, és ráolvasztjuk a tetejére, vagy a krumplira paprikát, paradicsomot karikázunk, úgy öntjük le tejföllel.
Hozzávalók
| 1 nagy | sertéscsülök |
| 2 nagy és egy kisebb fej | vöröshagyma |
| 4 cikk | fokhagyma |
| 1 kg | krumpli |
| 1 teáskanál | szemesbors |
| 1 pohár | tejföl |
| variációként | |
| 5 dkg | sajt |
| húsos paprika | |
| paradicsom |