2012-03-30 10:15:31 | Módosítva: 2012-09-26 15:17:12
Akár a húsvéti ünnepi asztalra is kerülhet ez a bárányétel. A legszebb tavaszi ünnep alkalmat adhat, hogy a ritkán fogyasztott bárányhús gazdagítsa étrendünket. Kalóriában gazdag, tápláló főétel.
Elkészítés
Hozzávalók:
8 szelet bárányborda, 2 evőkanál vargányaőrlemény, 60 dkg erdei gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, őrölt bors, olaj, só.
A hússzeleteket megsózzuk, és bedörzsöljük a gombaőrleménnyel. Nagy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, és a hús mindkét oldalát megpirítjuk benne. Ezután egy pici vizet öntünk alá, letakarjuk, és a tüzet mérsékelve puhára pároljuk.
Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a szeletekre vágott erdei gombát, megpároljuk, megszórjuk sóval, és őrölt borssal. Amikor már elfőtt a gomba leve, megszórjuk liszttel, 2 percig kevergetjük, fölengedjük a tejszínnel, és gyengéden kiforraljuk.
A bárányszeleteket tálalótálra tesszük, és leöntjük a mártással. Apró galuskát, vagy párolt rizst kínáljunk hozzá.
Hozzávalók
8 szelet | bárányborda |
2 evőkanál | vargányaőrlemény |
60 dkg | erdei gomba |
1 kis fej | vöröshagyma |
1 evőkanál | liszt |
2 dl | tejszín |
őrölt bors | |
olaj, só |