2012-02-02 12:17:31 | Módosítva: 2012-09-26 15:30:03
Alma, dió és csirke! Nem ellentmondás, sőt harmonikus íz kombinációt eredményez, és tápértéke is magas.
Elkészítés
Hozzávalók: 4 nagy alma, 1 maréknyi dióbél, 1 sütnivaló csirke, 8 dkg vaj, 3 dl tejszín, 1 teáskanál szójamártás, 2-3 evőkanál almabor, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyemzöld, őrölt bors, só.
A csirkét nagyobb darabokra vágjuk (2 alsó-, 2 fölsőcomb, 2 fél melle, háta, püspökfalat), és a darabokat bedörzsöljük sóval, borssal. A dióbelet megdaráljuk. A vaj felét megforrósítjuk, és a csirkedarabokat fehéredésig körbesütjük benne. Ezután mérsékeljük a lángot, egy nagyon pici vizet öntünk alá, az edényt letakarjuk, és kb. 30 percig lassan pároljuk. Ha a hús puha, ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a darált diót, a bort, és egyet forralunk rajta.
Közben az almát meghámozzuk, a csumát almafúróval kivágjuk, és az almát fölkarikázzuk. A vaj másik felén kissé megpároljuk az almát, tálalótálra tesszük, a csirkehúst kiemeljük a mártásból, és az almára tesszük. Végül a mártást is ráöntjük. Párolt rizzsel kínáljuk.
Hozzávalók
4 nagy | alma |
1 maréknyi | dióbél |
1 | sütnivaló csirke |
8 dkg | vaj |
3 dl | tejszín |
1 teáskanál | szójamártás |
2-3 evőkanál | almabor |
1 csokor | snidling |
1 csokor | petrezselyemzöld |
őrölt bors, só |