Tojásos babsaláta

Tojásos babsaláta

2012-07-04 16:33:57 | Módosítva: 2012-09-27 10:13:38

Könnyű nyári étel a nagy melegben, természetesen hidegen

Elkészítés

Hozzávalók: 30 dkg főtt bab, 1 nagy fej lilahagyma, 4 evőkanál tárkonyecet, 2 evőkanál cukor, 3 kisebb babérlevél, 4 db főtt tojás, só.

A lilahagymát igen vékony karikákra vágjuk, és összekeverjük a főtt babbal. A tárkonyecetet (ízlés szerint lehet más ízesítésű, sőt, ételecet is) 2 dl vízzel, a cukorral, a babérlevéllel és csipetnyi sóval fölforraljuk, hagyjuk kihűlni, és ráöntjük a salátára. Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, tálaláskor pedig bőven megrakjuk cikkekre vágott főtt tojással.  

Hozzávalók

30 dkg főtt bab
1 nagy fej lilahagyma
4 evőkanál tárkonyecet
2 evőkanál cukor
3 kisebb babérlevél
4 db főtt tojás