2012-07-04 16:33:57 | Módosítva: 2012-09-27 10:13:38
Könnyű nyári étel a nagy melegben, természetesen hidegen
Elkészítés
Hozzávalók: 30 dkg főtt bab, 1 nagy fej lilahagyma, 4 evőkanál tárkonyecet, 2 evőkanál cukor, 3 kisebb babérlevél, 4 db főtt tojás, só.
A lilahagymát igen vékony karikákra vágjuk, és összekeverjük a főtt babbal. A tárkonyecetet (ízlés szerint lehet más ízesítésű, sőt, ételecet is) 2 dl vízzel, a cukorral, a babérlevéllel és csipetnyi sóval fölforraljuk, hagyjuk kihűlni, és ráöntjük a salátára. Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, tálaláskor pedig bőven megrakjuk cikkekre vágott főtt tojással.
Hozzávalók
30 dkg | főtt bab |
1 nagy fej | lilahagyma |
4 evőkanál | tárkonyecet |
2 evőkanál | cukor |
3 kisebb | babérlevél |
4 db | főtt tojás |
só |