2012-07-05 14:45:18 | Módosítva: 2012-07-05 14:45:18
Nyári, húsmentes egytálétel. Talán jobban is esik a melegben, mint a húsos főételek.
Elkészítés
A babot feltesszük főni annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk, cukorral ízesítjük. Ha megpuhult, a forró vajon megfuttatjuk a lisztet, hozzátesszük a sűrített paradicsomot, simára keverjük egy kevés hideg vízzel, és besűrítjük vele a babot. Belekeverjük a fűszereket, és kiforraljuk. Rántott cukkinit, vagy egy kis szelet bundáskenyeret kínáljunk feltétnek.
Hozzávalók
60 dkg | fejtett bab |
1 kis doboz | sűrített paradicsom |
3 dkg | vaj |
1 evőkanál | liszt |
1 mokkáskanál | borsikafű |
1 mokkáskanál | bazsalikom vagy tárkony |
csipetnyi | cukor |
csipetnyi | só |
Tudnivalók
Elkészítés ideje | 50 perc |
Recept | 3 főre |