Nyári babfőzelék

- 50 perc

Nyári babfőzelék

2012-07-05 14:45:18 | Módosítva: 2012-07-05 14:45:18

Nyári, húsmentes egytálétel. Talán jobban is esik a melegben, mint a húsos főételek.

Elkészítés

A babot feltesszük főni annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk, cukorral ízesítjük. Ha megpuhult, a forró vajon megfuttatjuk a lisztet, hozzátesszük a sűrített paradicsomot, simára keverjük egy kevés hideg vízzel, és besűrítjük vele a babot. Belekeverjük a fűszereket, és kiforraljuk. Rántott cukkinit, vagy egy kis szelet bundáskenyeret kínáljunk feltétnek.

Hozzávalók

60 dkg fejtett bab
1 kis doboz sűrített paradicsom
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 mokkáskanál borsikafű
1 mokkáskanál bazsalikom vagy tárkony
csipetnyi cukor
csipetnyi

Tudnivalók

Elkészítés ideje50 perc
Recept3 főre